Una greu omissió fa trontollar l'Agroparc


Polítics i empresa ometen de forma deliberada informació rellevant relativa al POUM que aturaria el projecte de manera immediata, com és el requeriment de la construcció d’una nova variant per la carretera BV2249 previ al desenvolupament d'un polígon a Can Joncoses.

« L’Ajuntament de Gelida reconeix que el planejament territorial no permet el desenvolupament del polígon industrial de l'Agroparc d'Ametller Origen, però surt amb evasives»

El darrer ple de la legislatura a Gelida, celebrat ahir dimarts 21/03/23, incorporava una moció de la CUP per aturar el projecte Agroparc del Grup Ametller Origen.

La CUP va entrar una moció feta per la plataforma StopAgroparc on es demanava la
paralització del projecte vista la seva incompatibilitat amb l’actual Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Aquesta incompatibilitat està relacionada amb la carretera BV2249, única via d’accés al polígon, una infraestructura antiga i amb moltes mancances. El propi POUM indica que el polígon de Can Joncoses no es podrà desenvolupar en cap cas sense la construcció prèvia d’una nova variant per descongestionar el trànsit (en groc a la imatge següent).


Des de l’equip de govern s’ha venut a bombo i plateret que la millor solució al polígon era el projecte Ametller, tot i saber -segons va admetre l’alcaldessa al Ple-, que el propi POUM deixa ben clar que el polígon no pot ser desenvolupat en les condicions viàries actuals.

No hem d’oblidar que la carretera esmentada, actualment té limitat el pas dels vehicles de mercaderies a un sol sentit, la qual cosa és indicativa de la incapacitat de la via per absorbir el trànsit que generaria el desenvolupament de l’Agroparc.

Sorprenentment en cap moment en l’estudi de mobilitat inclòs en la modificació del POUM (MPOUM) es fa esment a aquest requeriment, ignorant així premeditadament el planejament territorial vigent.

En la moció, basant-se en aquestes clàusules del POUM aprovat el 2015, es feien tres demandes:

1) Constatar aquesta falta greu en la MPOUM que ignora els propis requeriments delPOUM vigent.

2) Aturar el procés iniciat de la MPOUM per la seva inviabilitat.

3) Iniciar l’estudi tècnic de la reversió del Polígon de Can Joncoses per la impossibilitat del seu desenvolupament.

No obstant, contra la legalitat, l’Ajuntament segueix tirant pel dret i la moció no va prosperar pels vots en contra d’ERC, Gelida per la República-Primàries Catalunya i PSC. Únicament el propi regidor de la CUP i la regidora d’En Comú van votar favorablement a aquesta moció.

En el següent vídeo podeu veure totes les intervencions del Ple en relació a aquest tema:


Visita del President Pere Aragonès